Warunki & polityka prywatności

Polityka prywatności

Zakończ moją aplikację Wyloguj

iwoca Poland Sp. z o.o. dokłada starań, aby dotyczące Państwa informacje pozostawały prywatne. Niniejszy dokument określa podstawy przetwarzania przez nas danych osobowych, które od Państwa pozyskujemy lub które są nam przez Państwa przekazywane. Prosimy o uważne przeczytanie dokumentu w celu zrozumienia, w jaki sposób przetwarzamy Państwa dane osobowe.

1. Jakie informacje zbieramy?

Aby zapewnić Państwu dostęp do naszych produktów i usług musimy zbierać, przetwarzać, przekazywać i gromadzić Państwa informacje o charakterze finansowym i osobistym. Zbieramy te informacje:

1.1 podczas rozmów telefonicznych;

1.2 podczas rejestracji na stronie internetowej;

1.3 podczas wypełniania wniosku kredytowego online;

1.4 kiedy wysyłają Państwo do nas dokumenty;

1.5 kiedy zamawiają Państwo nasze usługi;

1.6 kiedy wskazują Państwo, że chcieliby otrzymywać aktualne informacje o naszych produktach i usługach.

2. Jak używamy Państwa informacji?

Używamy dotyczących Państwa informacji w celu:

2.1 świadczenia Państwu naszych usług;

2.2 przeciwdziałania i wykrywania oszustw, prania pieniędzy i innych przestępstw;

2.4 wypełniania naszych obowiązków w stosunku do właściwych władz nadzorczych;

2.5 rozwijania i ulepszania naszych usług świadczonych Państwu i innym klientom oraz w celu ochrony naszych interesów; oraz

2.6 zapewnienia, aby posiadane przez nas dane dotyczące Państwu były kompletne, rzetelne i aktualne.

Kiedy wysyłają nam Państwo informacje umożliwiające nam ocenę Państwa wniosku, nasz dedykowany wykonawca spoza UE może przetwarzać te informacje. Ważne jest, aby Państwo wiedzieli, że te informacje pozostają na naszych serwerach zlokalizowanych wewnątrz UE.

Będziemy przechowywać dotyczące Państwa informacje po zakończeniu świadczenia usług tak długo, jak jest to dozwolone ze względów prawnych, regulacyjnych, zapobiegania oszustwom i przestępstwom finansowym oraz ze względu na uzasadnione cele biznesowe.

Możemy wykorzystać Państwa dane osobowe dla celów badań rynkowych oraz dla innych celów marketingowych, pod warunkiem uzyskania Państwa zgody na wykorzystanie danych dla tych celów w stosownym momencie.

3. Zabezpieczenia informacji

Przestrzegamy przepisów ustawy o ochronie danych osobowych z 1997 r. aby zapewnić odpowiednie zabezpieczenia Państwa danych osobowych. Ponadto dokonujemy regularnych przeglądów naszych procedur i standardów bezpieczeństwa aby zapobiegać nieuprawnionemu dostępowi do Państwa danych osobowych, ich niewłaściwemu ujawnieniu lub wykorzystaniu, nieuprawnionej modyfikacji oraz bezprawnemu zniszczeniu lub przypadkowej utracie.

4. Nagrywanie rozmów telefonicznych

Ze względów bezpieczeństwa, Państwa rozmowy z nami nagrywane oraz mogą być monitorowane.

5. Biura informacji kredytowej oraz sprawdzanie transakcji

W przypadku złożenia przez Państwa wniosku o założenie u nas konta, sprawdzimy zgromadzone przez nas dane oraz Państwa dane w biurach informacji kredytowej i gospodarczej. W niektórych przypadkach możemy również sprawdzić dane, włącznie z danymi kredytowymi, Państwa partnera lub małżonka lub innych członków Państwa rodziny, a jeżeli są Państwo członkiem zarządu lub wspólnikiem niewielkiego biznesu, możemy również sprawdzić Państwa biznes.

W przypadku podania przez Państwa fałszywych informacji, na podstawie których podejrzewamy lub zidentyfikujemy oszustwo, informacja zostanie przez nas odnotowana i może również zostać przekazana organizacjom zajmującym się ściganiem przestępstw oraz zapobieganiu oszustwom.

Na podstawie pozyskanych informacji podejmiemy wszystkie lub niektóre z następujących działań:

  • dokonamy oceny wniosku kredytowego;
  • sprawdzimy szczegóły wniosków kredytowych oraz wniosków dotyczących podobnych produktów finansowych;
  • sprawdzimy Państwa tożsamość;
  • podejmiemy czynności sprawdzające zapobiegające oraz pomagające wykryć przestępstwa, oszustwa i pranie pieniędzy;
  • wykorzystamy metody scoringowe aby ocenić wniosek oraz sprawdzić Państwa tożsamość;
  • będziemy zarządzać Państwa kontem u nas;
  • podejmiemy okresowe analizy statystyczne lub testy, aby zapewnić trafność istniejących i przyszłych produktów i usług.

Uprzejmie informujemy, że niektóre lub wszystkie z powyższych procesów mogą być zautomatyzowane.

Informacje o złożeniu przez Państwa wniosku o pożyczkę oraz dotyczące Państwa umowy i dokonywanych w związku z nią płatności (oraz spóźnionych spłatach lub ich braku) są przekazywane biurom informacji kredytowej i gospodarczej. Możemy okresowo sprawdzać zgromadzone przez nas dane oraz dotyczące Państwa dane w biurach informacji kredytowej i gospodarczej w celu zarządzania Państwa kontem, w szczególności aby wspomóc podejmowanie decyzji o udzieleniu pożyczki. Możemy również sprawdzić Państwa dane u władz zajmujących się zapobieganiem przestępstwom, aby zapobiec lub wykryć oszustwo. Jeżeli pożyczka nie jest przez Państwa spłacana w terminie, przeprowadzimy windykację długu.

Kiedy biura informacji kredytowej i gospodarczej otrzymują od nas zapytanie o udzielenie informacji, podejmą następujące działania:

  • umieszczą "ślad" wyszukiwania w Państwa historii kredytowej niezależnie od tego, czy wniosek o udzielenie pożyczki zostanie rozpatrzony pozytywnie czy negatywnie. Jeżeli zapytanie o udzielenie informacji dotyczyło wniosku o udzielenie pożyczki zapis tego wyszukiwania może być odczytany przez inne organizacje, kiedy będą się Państwo ubiegali o kredyt w przyszłości.

Biura informacji kredytowej i gospodarczej przekażą nam:

  • informacje kredytowe takie jak poprzednie wnioski kredytowe oraz informacje dotyczące kont prowadzonych w Państwa imieniu oraz w imieniu Państwa współpracowników oraz/lub Państwa konta biznesowe;

Kiedy przekazujemy informacje do biur informacji kredytowej i gospodarczej

  • biura informacji kredytowej i gospodarczej zarejestrują szczegółowe informacje które są przekazywane do Państwa osobistego lub biznesowego konta włącznie z jakimikolwiek wcześniejszymi lub następującymi nazwiskami które były używane przez posiadaczy konta oraz sposobu w jaki Państwo/oni zarządzali danym kontem/kontami
  • biura informacji kredytowej i gospodarczej zarejestrują szczegółowe informacje dotyczące transakcji kredytowej;
  • informacje przekazywane biurom informacji kredytowej oraz gospodarczej pozostaną zapisane przez 5 lat po zamknięciu konta, niezależnie od spłaty pożyczki lub niewywiązania się ze zobowiązań.

Jak dowiedzieć się więcej:

Mogą się Państwo skontaktować z biurami informacji kredytowej i gospodarczej obecnie działającymi w Polsce; informacje które przetwarzają mogą nie być jednakowe więc warto skontaktować się ze wszystkimi. Mogą one obciążyć Państwa niewielką ustawową opłatą za udzielenie informacji:

  • Biuro Informacji Kredytowej S.A., ul. Zygmunta Modzelewskiego 77a, 02-679 Warszawa
  • Centrum Operacyjnej Obsługi Klientów, ul. Postępu 17A, 02-676 Warszawa
  • www.bik.pl
  • Biuro Informacji Gospodarczej InfoMonitor S.A. (BIG InfoMonitor), ul. Zygmunta Modzelewskiego 77a, 02-679 Warszawa, Biuro Obsługi Klienta, tel.: (22) 486 56 56 lub www.big.pl

Prosimy o kontakt z nami pod adresem pomoc@iwoca.pl jeśli chcą Państwo uzyskać bardziej szczegółowe informacje.

6. Dostęp do Państwa danych osobowych

Mają Państwo prawo do żądania udostępnienia kopii Państwa danych osobowych, które przetwarzamy oraz do sprostowania jakichkolwiek nieścisłości. Zgodnie z naszą Polityką Bezpieczeństwa Informacji, obciążamy Państwa kwotą 20 PLN za wszelkie żądania udzielenia informacji celem pokrycia kosztów administracyjnych.

Prosimy zgłaszać prośby o udzielenie informacji do: Administrator Bezpieczeństwa Informacji, iwoca Poland Sp. z o.o., ul. Chmielna 2 lok. 31, 00-020 Warszawa.

Chcemy się upewnić, że Państwa dane osobowe są prawidłowe i aktualne. Mogą Państwo zażądać poprawienia lub usunięcia informacji, które uważają Państwo za nieprawidłowe.

7. Wykorzystanie cookies

Niniejsza Strona, jak wiele innych, wykorzystuje cookies.

Czym są cookies?

Cookies są nieszkodliwymi plikami tekstowymi które serwery sieciowe mogą przechowywać na dysku twardym Państwa komputera, kiedy odwiedzasz stronę internetową. Cookies umożliwiają użytkownikom nawigację po stronach internetowych, zapisując które obszary strony zostały odwiedzone oraz na jak długo oraz (gdzie stosowne) umożliwiają nam dostosowanie treści aby zaspokoić potrzeby odwiedzających stronę. Więcej informacji na temat cookies znajduje się pod adresem wszystkoociasteczkach.pl.

Dlaczego używamy cookies?

Używamy cookies w następujących celach:

  • aby monitorować i zarządzać ruchem na stronie
  • jeżeli jest to wymagane przepisami, aby chronić prawa firmy i naszych klientów;
  • dla celów związanych z logowaniem;
  • aby umożliwić nam zapamiętywanie Państwa preferencji, śledzić odwiedzających stronę i dostosowywać treść reklam;
  • aby uczynić doświadczenie przeglądania strony przyjemniejszym i bardziej efektywnym.

Używamy zarówno naszych (własnych) jak i firm partnerskich (cudzych) cookies aby wspierać te działania.

Jakiego rodzaju cookies wykorzystujemy?

Lista wszystkich cookies używanych na stronie oraz opis celów, do których je wykorzystujemy przedstawiony jest poniżej. Korzystając z naszej Strony, zgadzają się Państwo na wykorzystywanie przez nas cookies dla celów opisanych poniżej.

Nazwa Cookie Typ cookie Cel
Id sesji Django Sesja tymczasowa Id sesji Django Sesja tymczasowa Stosowane jest dla celów autoryzacji oraz byśmy mogli odróżnić Państwa od innych użytkowników strony.
Django CSRF Id sesji Django Django CSRF Sesja tymczasowa Chroni przed metodą ataku na serwis internetowy nazywaną “cross-site request forgery”.
KissMetrics, Optimizely, Google Analytics(utma, utmb, utmc, utmz) Cudze cookie Te cookies pozwalają stronie internetowej na zapamiętywanie dokonywanych przez Państwa wyborów (takich jak Państwa nazwisko lub kolumny które tabeli, które chcą Panstwo wyświetlać). Zapewniają rozszerzone, bardziej osobiste funkcje. Informacje, które te cookies zbierają, mogą być zanonimizowane i nie mogą one śledzić Państwa aktywności dotyczącej przeglądania na innych stronach internetowych. Jesteśmy prawnie zobligowani przedstawić Państwu stosowne informacje.

Czy można cofnąć zgodę na wykorzystanie cookies?

Tak, użytkownicy mają możliwość ustawienia swoich urządzeń tak, aby akceptowały wszelkie cookies, aby informowały ich kiedy cookie jest zapisywane, lub aby w ogóle nie otrzymywać cookies. Ostatnie z tych ustawień oznacza, że niektóre spersonalizowane usługi nie będą mogły być świadczone użytkownikowi i nie będzie on w stanie w pełni skorzystać ze wszystkich funkcjonalności lub usług dostępnych na naszej stronie. Funkcja “Pomocy” Państwa przeglądarki internetowej powinna zawierać informację, jak przełączać opcje. Alternatywnie, aby uzyskać więcej informacji dotyczących blokowania cookies oraz/lub ich usuwania, proszę odwiedzić stronę www.jak-zablokowac-cookies.pl.

8. Inne strony internetowe

Nasza strona może zawierać linki do innych stron internetowych. Niniejsza polityka prywatności stosuje się tylko do tej strony, zatem kiedy przekierowują się Państwo na inne strony internetowe, powinni Państwo zapoznać się z ich politykami prywatności.

9. Zmiany

Jakiekolwiek przyszłe zmiany polityki prywatności będą umieszczone na tej podstronie oraz jeśli pożądane, wysłane Państwu za pośrednictwem wiadomości email.

10. Kontakt

Jakiekolwiek pytania, komentarze, reklamacje lub prośby dotyczące polityki prywatności są mile widziane i powinny być adresowane do:

Administrator Bezpieczeństwa Informacji
iwoca Poland Sp. z o.o.
ul. Chmielna 2 lok. 31
00-020 Warszawa

Mają Państwo również prawo skontaktować się z lub zgłosić reklamację dotyczącą polityki prywatności do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Otrzymaj do 150 000 zł już dziś. Bez ukrytych opłat, bez zbędnych formalności.

Ładowanie

loading
×

Logowanie

Stwórz nowe hasło

Wpisz swój email, abyśmy wysłali Ci link do zresetowania hasła.

Wysłaliśmy Ci email z linkiem do zresetowania hasła.
Skontaktuj się z nami, jeśli nie otrzymasz go w ciągu kilku minut.

Ładowanie

×

Rejestracja

×

Skontaktuj się z nami

Dziękujemy, skontaktujemy się wkrótce.